MENU

Opublikowano: 2018-12-03 18:47, Numer artykułu: 6992

 

Jadłospis

 

 

Poniedziałek 20. 05. 2019 rok

Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno-jarzynowym,

Makaron w sosie bolońskim, batonik zbożowy, sok

Alergeny: zboża zawierające gluten, seler, mleko, orzechy

 

Wtorek 21. 05. 2019 rok

Rosół z makaronem na wywarze mięsno-jarzynowym

Udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw, sok

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,

 

Środa 22. 05. 2019 rok

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-jarzynowym,

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchwi, sok

Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko, seler, jajka

 

Czwartek 23. 05. 2019 rok

Barszcz ukraiński na wywarz mięsno-jarzynowym,

Makaron z twarogiem w sosie truskawkowym, sok, owoc

Alergeny: mleko, seler, zboża zawierające gluten

 

Piątek 24. 05. 2019 rok

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-jarzynowym,

Filet rybny panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty białej, sok

Alergeny: ryba, zboża zawierające glutem, seler, jajka

 

Jeden obiad dostarcza 30% codziennego zapotrzebowanie energetycznego zgodnie z normami

żywienia, przy średnioważonej normy dla danej grupy uczniów.