MENU

Opublikowano: 2018-12-03 18:47, Numer artykułu: 6992

 

Jadłospis

 

 

Poniedziałek 13. 05. 2019 rok

Zupa brokułowa na wywarze mięsno-jarzynowym,

Gulasz wieprzowy z warzywami, kasza wiejska, surówka z ogórków kiszonych, sok

Alergeny: zboża zawierające gluten, seler,

 

Wtorek 14. 05. 2019 rok

Zupa chłopska z kiełbasą na wywarze mięsno-jarzynowym

Pierogi leniwe z cynamonem, owoc, sok

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko

 

Środa 15. 05. 2019 rok

Rosolnik na wywarze mięsno-jarzynowym,

Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, marchew mini, sok

Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko, seler, jajka

 

Czwartek 16. 05. 2019 rok

Zupa jarzynowa na wywarz mięsno-jarzynowym,

Potrawka z kurczaka z rodzynkami, ryż, sok

Alergeny: mleko, seler,

 

Piątek 17. 05. 2019 rok

Krupnik na wywarze mięsno-jarzynowym,

Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z selera i ananasa, sok

Alergeny: ryba, zboża zawierające glutem, seler

 

Jeden obiad dostarcza 30% codziennego zapotrzebowanie energetycznego zgodnie z normami

żywienia, przy średnioważonej normy dla danej grupy uczniów.